Étvágycsökkentő és zsírégető spray
 
 

Ha kutya vagy macskatulaj vagy, valószínűleg szereted szőrös kis barátodat és olyannyira a családod tagjának tartod, mint bárki mást. Természetesen a legjobbat akarod az állatodnak, és azt hogy hosszú, egészséges és boldog élete legyen. Most tegyük fel, hogy az állatorvos megemlít neked egy olyan betegséget, amely komolyan alááshatja háziállatod egészségét és idő előtt halálának kockázatát megnövelheti. És tegyük fel, hogy az állatorvos megemlíti azt, hogy a jelek és tünetek pont olyanok, mint amik akkor lépnek fel, ha bizonyos tápanyagok hiányoznak az étrendből. Mit tennél?

Buta kérdés. Természetesen tennél róla, hogy Bolyhos vagy Bundás megfelelő mennyiségben juthasson hozzá ehhez a tápanyaghoz. De fordítanál annyi figyelmet saját egészségedre, mint kedvenceidére? Furcsa módon, sok ember nem. Miközben nagyon odafigyelnek háziállataikra (és természetesen gyermekeikre) a saját egészségükkel ezzel szemben nem törődnek. Ugyan egyesek számára nemesnek is tűnhet a saját jólét mások mögé helyezése, de ez felesleges és végső soron ostoba dolog. Hogyan lehetne elkapni figyelmüket?

Talán a kérdés költői marad. A média árasztja magából a prevenció fontosságát, mégis kevesen vannak akik figyelnek testük jelzéseire. Pedig figyelmen kívül hagyott tüneteink idővel betegséggé formálódnak. A megelőzéshez bőséges tápanyagbevitelre van szükség, mert a kiváltó ok mindig tápanyaghiány, amit fokoznak természetellenes cselekedeteink és olyan környezeti tényezők, amelyek a tömegtermesztéshez és tömegtermeléshez köthetők.

Tudomásul kell venni azt is, hogy megváltozott életkörülményeink mellett a táplálékainkban található tápanyagok korántsem olyan mennyiségben fordulnak elő, mint évtizedekkel ezelőtt. Ezért számos tápanyagot már egészségünk megőrzése érdekében is étrend-kiegészítők formájában kell bevinnünk. Különösen igaz ez az ásványokra. Azonban csak kiegészítők fogyasztása nem fogja soha helyettesíteni a testmozgást vagy a helyes technikával (pl.: rágás, mely az emésztés első lépcsője) és megfelelő időpontokban történő étkezéseket. A prevenció mindezek összessége. A legnehezebb talán a napi szinten ránk nehezedő stressz kontrolálása, mely stressztűrés önismeretünk erősítése által növelhető.

Helyezz nagyobb hangsúlyt a fémekre! Magnézium, kalcium
Méregtelenítsd rendszeresen a szervezeted! Béltisztítás, májméregtelenítés, lúgosítás
Fogyassz rendszeresen antioxidánsokat! C-vitamin, Szelén, F-vitamin (EPA, DHA zsírsavak), Cink, bioflavonoidok, E, A, D-vitaminok.
Keresd a teljes értékű élelmeket, ne egyél üres kalóriákat!